Bramen likeur
Wat heb je nodig:
500 gr bramen
200 gr witte suiker plus 1 zakje vanillesuiker
300 ml wodka
400 ml water
eventueel de schil van een biologische sinaasappel of citroen en een kaneelpijpje
Hoe maak je het:
Maak de bramen schoon en doe ze in een pot. Doe de helft van de hoeveelheid suiker erbij. Doe eventueel de schil van de sinasappel of citroen erbij maar niet het witte gedeelte. Je kan ook een kaneelpijpje erbij doen. Dat is het leuke van deze likeur. Je kan volop expirimenteren
Voeg de wodka toe en eventueel een stokje kaneel.
Laat dit ca 2 weken staan en schud regelmatig. Het beste zet je het donker weg maar aan de andere kant ziet zo'n fles er ook leuk uit op het aanrecht.
Na een paar weken zeef je alles. Verwarm het water en het overgebleven suiker en los dit op. Laat het water met de suikeroplossing afkoelen.
Doe alles bij elkaar en schenk dit in een fles en zet deze nog 2 weken weg om op smaak te laten komen.
Dan is de tijd aangebroken om te genieten van je zelf gemaakte bramen llikeur!